Hogyan pakoljon egy 10 kg-os kézipoggyászba?

Kedves Utasunk! Szeretne elutazni, de drágának találja a feladható poggyász árát? Úgy érzi, hogy lehetetlen egy 10 kg-os kézipoggyászba minden szükséges kelléket betenni, ami egy utazáshoz szükséges?

A fapados légitársaságok működési modelljének lényege, hogy bizonyos szolgáltatásokért extra pénzt kérnek. Mára már a hagyományos társaságok is igyekeznek egyre nagyobb bevételre szert tenni kiegészítő tevékenységekből. Ilyen bevétel a pótdíj felszámolása a feladható csomagokért. Bizonyos jártokon egy poggyász akár 10.000 Ft is lehet. Így egy Kanári-szigeteki egy-egy átszállásos utazásnál ez egy 30-40.000 Ft-os többlet költség.

Mi tehát a teendő? Utasainknak azt javasoljuk, hogy utazzanak kézipoggyásszal! Szeretnénk ötleteket adni Önnek, hogy férhet el egy csomagban!

TICKAIR tippek:

1.  Utazása előtt tájékozódjon az időjárásról! Az interneten meg tudja nézni, milyen idő lesz a kint töltött egy, vagy két hét folyamán. Ez biztosan megkönnyíti majd a döntést, hogy mit vigyen magával.

2.  Ne vigyen magával olyan dolgokat, amelyhez olcsón hozzájuthat ott is! Naptejhez, testápolóhoz, vagy egyéb szépségápolási eszközt biztosan olcsón lehet beszerezni ott is ahol nyaral. Ha összevet egy pár ezer forintos kiadást egy 40.000 Ft-os csomagdíjjal, biztosan egyértelmű, hogy mit válasszon.

3.  Nézzen utána a hotel felszereltségének! Ha törülköző, hajszárító, vagy vasaló is lesz abban a hotelben, vagy apartmanban, ahol Ön lakni fog, nyilvánvalóan nincs értelme otthonról magával vinni.

4.  Készítsen listát! Mielőtt elkezdene bepakolni, írja össze egy lapra, hogy mit szeretne magával vinni. Gondolja át, hogy milyen helyeken fog járni és ez alapján állítsa össze a listát (tehát ha a tengerparton fog pihenni, nem fontos ünneplő ruhát is berakni).

5.  A ruhák színére és minőségére is figyeljen oda! Olyan ruhákat válasszon amelyek passzolnak egymáshoz (például a nadrág/szoknya színe olyan legyen, hogy több felsőhöz is menjen). Napjainkban divatosak a lenvászon ruhák, amely azért is praktikus, mert nem baj ha gyűrődik. Olyan ruhák is vannak, amelyek nem gyűrődősek. Érdemes ilyenekkel megpakolni a poggyászt.

6.  Figyeljen a bepakolás sorrendjére és a hajtogatás technikájára! A cipőket tegye legalulra. Használja ki jól a sarkokat! Göngyölítse fel a ruháit, vagy hajtsa egybe őket. A legjobb technikákkal nagyon sok helyet szabadíthat fel!

Tromsø beszámoló

Szerző:

tromso1

Beszámolónkban ízelítőt kaphattok arról, milyen magyar turistaként Norvégiában járni, mit érdemes megnézni Tromsøben és környékén, él-e még a finn-magyar barátság, illetve, hogy kapható-e 800 Ft alatt tea Európa északi részén. Mielőtt belekezdenék a mesélésbe, jó tisztában lenni a következő ténnyel: ...

Bővebben »

Milyen a decemberi nyár Tenerifén?

Szerző:

p1010474

Gyakran hallhatjuk azokat a mondatokat, hogy "Tenerife az örök tavasz szigete", "Utazzunk télből a nyárba Tenerifére", vagy hogy "Tenerifén decemberben is nyár van". De vajon tényleg nyári időjárás van Tenerifén decemberben is? A statisztikák szerint Tenerifén decemberben 20 fok körül alakul az ...

Bővebben »