Hogyan pakoljon egy 10 kg-os kézipoggyászba?

Kedves Utasunk! Szeretne elutazni, de drágának találja a feladható poggyász árát? Úgy érzi, hogy lehetetlen egy 10 kg-os kézipoggyászba minden szükséges kelléket betenni, ami egy utazáshoz szükséges?

A fapados légitársaságok működési modelljének lényege, hogy bizonyos szolgáltatásokért extra pénzt kérnek. Mára már a hagyományos társaságok is igyekeznek egyre nagyobb bevételre szert tenni kiegészítő tevékenységekből. Ilyen bevétel a pótdíj felszámolása a feladható csomagokért. Bizonyos jártokon egy poggyász akár 10.000 Ft is lehet. Így egy Kanári-szigeteki egy-egy átszállásos utazásnál ez egy 30-40.000 Ft-os többlet költség.

Mi tehát a teendő? Utasainknak azt javasoljuk, hogy utazzanak kézipoggyásszal! Szeretnénk ötleteket adni Önnek, hogy férhet el egy csomagban!

TICKAIR tippek:

1.  Utazása előtt tájékozódjon az időjárásról! Az interneten meg tudja nézni, milyen idő lesz a kint töltött egy, vagy két hét folyamán. Ez biztosan megkönnyíti majd a döntést, hogy mit vigyen magával.

2.  Ne vigyen magával olyan dolgokat, amelyhez olcsón hozzájuthat ott is! Naptejhez, testápolóhoz, vagy egyéb szépségápolási eszközt biztosan olcsón lehet beszerezni ott is ahol nyaral. Ha összevet egy pár ezer forintos kiadást egy 40.000 Ft-os csomagdíjjal, biztosan egyértelmű, hogy mit válasszon.

3.  Nézzen utána a hotel felszereltségének! Ha törülköző, hajszárító, vagy vasaló is lesz abban a hotelben, vagy apartmanban, ahol Ön lakni fog, nyilvánvalóan nincs értelme otthonról magával vinni.

4.  Készítsen listát! Mielőtt elkezdene bepakolni, írja össze egy lapra, hogy mit szeretne magával vinni. Gondolja át, hogy milyen helyeken fog járni és ez alapján állítsa össze a listát (tehát ha a tengerparton fog pihenni, nem fontos ünneplő ruhát is berakni).

5.  A ruhák színére és minőségére is figyeljen oda! Olyan ruhákat válasszon amelyek passzolnak egymáshoz (például a nadrág/szoknya színe olyan legyen, hogy több felsőhöz is menjen). Napjainkban divatosak a lenvászon ruhák, amely azért is praktikus, mert nem baj ha gyűrődik. Olyan ruhák is vannak, amelyek nem gyűrődősek. Érdemes ilyenekkel megpakolni a poggyászt.

6.  Figyeljen a bepakolás sorrendjére és a hajtogatás technikájára! A cipőket tegye legalulra. Használja ki jól a sarkokat! Göngyölítse fel a ruháit, vagy hajtsa egybe őket. A legjobb technikákkal nagyon sok helyet szabadíthat fel!

Pekingi úti beszámoló – 2. rész

Szerző:

A beteg Jázmin Pekingben

A pekingi úti beszámoló 1. részének a sikerén felbuzdulva, újult erővel vetettem bele magam a folytatásba. Az elmúlt hét tanulsága, hogy kiderült mit fogyasztottunk a wanfujingi Ízek utcájában: selyemhernyó-bábot. Keresőbe beírva, ezt találtam: „A selyemhernyó gazdag kalciumban, B vitaminban, nátriumban, ...

Bővebben »

Tenerife? Gran Canaria? Lanzarote? Fuerteventura? – Kanári-szigeteki úti cél választó

Szerző:

Kanari-szigetek

A Kanári-szigetek legnépszerűbb célpontjai Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, illetve Fuerteventura. Mindegyik sziget káprázatos és igazán remek választás a pihenésre. Sok Utasunk megkérdezte már, hogy mi melyiket ajánljuk a négy sziget közül. Most igyekszünk egy csokorba szedni az érveket, hogy pontos képet ...

Bővebben »