Hogyan spórolhatunk a repülőjegyen? – kézipoggyász

Utazásaink során nagyon sok lehetőség van arra, hogy komoly összegeket takarítsunk meg. Cikkünknek az a célja, hogy olyan ötleteket adjunk nektek, amelyek segítenek abban, hogy olcsóbban tudjátok lefoglalni repülőjegyeiteket. Remélem, sok hasznos tippet találtok majd benne, ami hozzá segít titeket a takarékos, de mégis kényelmes és bosszankodástól mentes utazásokhoz.

Sokak számára az utazás elképzelhetetlen a hatalmas 20-30 kg-os feladható poggyászok nélkül. Néhányan a teljes ruhatárat szeretnék magukkal vinni, ami természetesen kényelmes, de legtöbbször igen költséges. A távolságtól, a légitársaságtól és az átszállások számától függően a feladható poggyász díja egy oda-vissza út esetén 6.000 Ft és 50.000 Ft között mozog a fapados légitársaságok esetében. Ezért tehát komoly összeget lehet megtakarítani, ha valaki össze tud csomagolni egy kézipoggyászba, mivel így egy négy tagú család esetén akár 200.000 Ft-ot is meg tudunk takarítani!

Azt persze mindenki saját maga dönti el, hogy mi mennyit ér számára, de a tapasztalat az, hogy akár egy két hetes utazásra is el lehet utazni úgy, hogy csak egy kézipoggyászt viszünk magunkkal!

Tippek:

1. Ha olyan helyre utazunk, ahol nyári meleg van (pl. Kanári-szigetek), akkor felesleges túl sok meleg ruhát magunkkal vinni. Elég pólókat és rövidnadrágokat, amik kis helyet foglalnak el.

2. Ne vigyünk olyan dolgokat magunkkal, amik valószínűleg a hotelünkben is lesznek (pl hajszárító, törülköző, papucs).

3. Legtöbbször az olyan dolgokat, mint pl. tusfürdő, naptej, borotvahab, stb. ott is meg tudjuk venni, ahová utazunk. Így ezek a dolgok nem fogják terhelni a kézipoggyászunkat.

4. Vegyünk olyan kézipoggyászt, amivel maximálisan ki tudjuk használni a légitársaságok méretkorlátait. Ez általában 55 x 40 x 20 cm, de néha előfordul hogy ennél nagyobb kézipoggyászt is magunkkal vihetünk.

5. Csak akkor vigyük el a laptopunkat vagy táblagépünket, ha mindenképpen szükségünk van rá. Szinte minden hotelben tudunk internetezni a recepción, vagy egy közeli internet-kávézóban.

Ha észben tartjuk ezeket az ötleteket, akkor sikerülhet kikerülni a feladható poggyász szállításával járó plusz költségeket!

Különböző légitársaságoknál felvihető kézipoggyászok mérete:

Ryanair – 55x40x20 cm-10 kg + 35x20x20 cm

Wizz Air – 56x45x25 cm-10 kg (min. 2.750 Ft járatonként) vagy 42x32x25 cm-10 kg (ingyenes)

easyJet – 56x45x25 cm (nincs súlykorlátozás)

Germanwings – 55x40x20 cm-8 kg

Jet2 – 56x45x25 cm-10 kg

Aer Lingus – 55x40x24 cm-10 kg

Transavia – 55x35x25 cm-10 kg

A Tickair-nél természetesen mindig értesítünk titeket arról, hogy pontosan mekkora és milyen súlyú kézipoggyászt vihettek magatokkal az adott utazás során!

Hat tipp a kényelmes repülésért!

Szerző:

kényelmes repülés

Az ősz beköszöntével egyre többen vágnak bele egy hosszú utazásba, hogy még egy rövid ideig élvezzék a nyári meleget. Ön is azon tűnődik, milyen jó lenne egy kellemes tengerparton napozni, miközben Magyarországon már javában tombol az ősz/tél? A TICKAIR szeretne hasznos ...

Bővebben »

Útibeszámoló Varsóból, a pozitívumok városából 1. rész

Szerző:

Varsói beszámoló

Üdv mindenkinek! A nevem Livják Ábel. Egy felejthetetlen hétvégén vagyok túl épp és olyan – borzasztóan közhelyesen szólva – felejthetetlen élményekre tettem szert a hétvégém során, hogy még pár nap elteltével is úgy írom ezeket a sorokat, hogy egy űrt ...

Bővebben »