Hogyan spórolhatunk a repülőjegyen? – kézipoggyász

Utazásaink során nagyon sok lehetőség van arra, hogy komoly összegeket takarítsunk meg. Cikkünknek az a célja, hogy olyan ötleteket adjunk nektek, amelyek segítenek abban, hogy olcsóbban tudjátok lefoglalni repülőjegyeiteket. Remélem, sok hasznos tippet találtok majd benne, ami hozzá segít titeket a takarékos, de mégis kényelmes és bosszankodástól mentes utazásokhoz.

Sokak számára az utazás elképzelhetetlen a hatalmas 20-30 kg-os feladható poggyászok nélkül. Néhányan a teljes ruhatárat szeretnék magukkal vinni, ami természetesen kényelmes, de legtöbbször igen költséges. A távolságtól, a légitársaságtól és az átszállások számától függően a feladható poggyász díja egy oda-vissza út esetén 6.000 Ft és 50.000 Ft között mozog a fapados légitársaságok esetében. Ezért tehát komoly összeget lehet megtakarítani, ha valaki össze tud csomagolni egy kézipoggyászba, mivel így egy négy tagú család esetén akár 200.000 Ft-ot is meg tudunk takarítani!

Azt persze mindenki saját maga dönti el, hogy mi mennyit ér számára, de a tapasztalat az, hogy akár egy két hetes utazásra is el lehet utazni úgy, hogy csak egy kézipoggyászt viszünk magunkkal!

Tippek:

1. Ha olyan helyre utazunk, ahol nyári meleg van (pl. Kanári-szigetek), akkor felesleges túl sok meleg ruhát magunkkal vinni. Elég pólókat és rövidnadrágokat, amik kis helyet foglalnak el.

2. Ne vigyünk olyan dolgokat magunkkal, amik valószínűleg a hotelünkben is lesznek (pl hajszárító, törülköző, papucs).

3. Legtöbbször az olyan dolgokat, mint pl. tusfürdő, naptej, borotvahab, stb. ott is meg tudjuk venni, ahová utazunk. Így ezek a dolgok nem fogják terhelni a kézipoggyászunkat.

4. Vegyünk olyan kézipoggyászt, amivel maximálisan ki tudjuk használni a légitársaságok méretkorlátait. Ez általában 55 x 40 x 20 cm, de néha előfordul hogy ennél nagyobb kézipoggyászt is magunkkal vihetünk.

5. Csak akkor vigyük el a laptopunkat vagy táblagépünket, ha mindenképpen szükségünk van rá. Szinte minden hotelben tudunk internetezni a recepción, vagy egy közeli internet-kávézóban.

Ha észben tartjuk ezeket az ötleteket, akkor sikerülhet kikerülni a feladható poggyász szállításával járó plusz költségeket!

Különböző légitársaságoknál felvihető kézipoggyászok mérete:

Ryanair – 55x40x20 cm-10 kg + 35x20x20 cm

Wizz Air – 56x45x25 cm-10 kg (min. 2.750 Ft járatonként) vagy 42x32x25 cm-10 kg (ingyenes)

easyJet – 56x45x25 cm (nincs súlykorlátozás)

Germanwings – 55x40x20 cm-8 kg

Jet2 – 56x45x25 cm-10 kg

Aer Lingus – 55x40x24 cm-10 kg

Transavia – 55x35x25 cm-10 kg

A Tickair-nél természetesen mindig értesítünk titeket arról, hogy pontosan mekkora és milyen súlyú kézipoggyászt vihettek magatokkal az adott utazás során!

Ilyen még nem volt – 230 üléses gép a Wizz Air flottájában

Szerző:

Az új A321-es típus - 7 méterrel hosszabb az A320-asnál

Kellemes meglepetés érheti azok at az utasokat, akik a napokban utaznak a Wizz Air Budapest - London-Luton útvonalán. Ezen az útvonalon mutatkozik be ugyanis a Wizz Air legújabb típusú repülőgépe, az Airbus A321-es. A magyar kötődésű fapados légitársaság flottáját eddig kizárólag 180 férőhelyes ...

Bővebben »

Bergamo beszámoló

Szerző:

Bergamo_beszamolo1

- Még soha nem repültem. - Mi??? Te tényleg még soha nem repültél? – hangzottak a reakciók egészen addig a bizonyos napig, amikor is 1 hónapos házasokként – nászajándékba kapott – 2 napos bergamoi repülőutunk kezdetét vette. Így hát „fellapoztuk” a Tickair ...

Bővebben »