Tenerife? Gran Canaria? Lanzarote? Fuerteventura? – Kanári-szigeteki úti cél választó

A Kanári-szigetek legnépszerűbb célpontjai Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, illetve Fuerteventura. Mindegyik sziget káprázatos és igazán remek választás a pihenésre. Sok Utasunk megkérdezte már, hogy mi melyiket ajánljuk a négy sziget közül. Most igyekszünk egy csokorba szedni az érveket, hogy pontos képet kapjon a szigetek adottságairól és ezáltal az Önnek legmegfelelőbbet válassza ki!

1. Tenerife

Tenerifén strandolhat, hegyet mászhat, csúszdázhatA hét tagból álló Kanári-szigetek legnagyobbja Tenerife, a magyar turisták kedvenc üdülőhelye. Az Örök Tavasz szigetén strandolhat a tengerparton, túrázhat a fenyőerdőkben, megnézheti a világ egyik legjobb állatkertjét, a Loro Parkot, részt vehet hagyományőrző ünnepeken, felfedezhet ritka növényeket, búvárkodhat a tengerben, megmászhatja a szurdokok szikláit, de akár táncolhat is valamelyik szórakozóhelyen. Itt mindenki megtalálhatja a kedvére való üdülési formát, kezdve a kis gyermekektől az idősebbekig. A Teide hófödte csúcsai és a nyaraló családok, a kopár sziklák és a tengerpartok melletti zöld övezetek kontrasztjai igazán lenyűgözőek!

A szigetről bővebben:

Tenerife útikalauz

Kiknek ajánljuk?

 • akik szeretnek egy napon belül megmászni egy hófödte hegycsúcsot, valamint fürdeni az óceánban
 • akiket vonzanak a Siam Park lélegzetelállító csúszdái
 • akik szeretik a nyüzsgő sétálóutcákat
 • akik nem riadnak meg a tömegturizmus negatív mellékhatásaitól
 • akik szeretik a remekül kiépített strandokat

Akciós ajánlatok Tenerifére – kattintson ide

2. Gran Canaria

Kanári-szigetek leglátogatottabb szigete Gran CanariaA Kanári – szigetek leglátogatottabb turista célpontját gyakran nevezik mini kontinensnek is, hiszen egészen káprázatos természeti adottságokkal rendelkezik. Többek között kanyonok, hatalmas hegyek, nagyon gazdag növényvilág, valamint egészen változékony időjárás jellemzi a szigetet. Gran Canaria időjárása északon csapadékos, délen pedig még sivatagot is találunk. A maspalomasi sivatag, a sziget belsejében fekvő barlangváros, valamint a hangulatos északi halászfaluk igazán jól érzékeltetik mennyire változatos ez a sziget! Túrázóknak nagyon ajánlott a sziget közepén található sok-sok völgy és őskori lelet.

A szigetről bővebben:

Gran Canaria útikalauz

Kiknek ajánljuk?

 • akik szeretik a végtelen homokos tengerpartot
 • akik megnéznének egy igazi western várost
 • akik szeretik az éjszakai szórakozóhelyeket
 • akik nem riadnak meg a tömegturizmus negatív mellékhatásaitól
 • akik szeretik a buja, zöld erdőket
 • akik szeretnek sivatagban sétálgatni
 • akik megnéznének egy igazi barlangvárost

Akciós ajánlatok Gran Canariára – kattintson ide

3. Lanzarote

lanzaroteEz a sziget talán a legkülönlegesebb mind közül, nem véletlenül volt az európai arisztokrácia kedvelt üdülőhelye! Itt található a legtöbb vulkán, emiatt nagyon sajátos a sziget domborzata. Lanzarotén sétálva azt érezheti, mintha nem is a Földön járna, hanem egy kietlen bolygón, ahol mindjárt kitör a következő vulkán. Az időjárás hirtelen változása, a páratlan fényhatások és a lenyűgöző naplementék igazán egyedivé varázsolják ezt a helyet. Emellett pedig minden megtalálható, ami egy nyaraláshoz szükséges: jó idő, nagyszerű strandok, remek éttermek. Megcsodálhat egészen egyedi szőlőültetvényeket is, melyek nem véletlenül a világörökség részei.

A szigetről bővebben:

Lanzarote útikalauz

Lanzarote úti beszámoló

Kiknek ajánljuk?

 • akik szívesen megsütik a saját készítésű vulkáni szendvicsüket a magma melegével
 • akik nem szeretik a nagy tömeget
 • akik szeretnek különleges technikával készült borokat kortyolgatni
 • akik szeretnek sétálni a szabadban, a természetben
 • akik szeretik a természetes módon kialakult strandokat

Akciós ajánlatok Lanzarotéra – kattintson ide

4. Fuerteventura

fuerteventuraFuerteventura mindössze 97 km-re helyezkedik Afrika partjaitól. Tenerife után a második legnagyobb sziget, mégis kevesen lakják. Leginkább azoknak az utasainknak ajánljuk Fuerteventurát, akik szeretik a nyugalmat és a kiutazásuk célja a pihenés, illetve feltöltődés. A fehér homokos strandjai a Kanári-szigetek legszebbjei! A legnagyobb és leghosszabb partszakaszok is itt találhatóak, így tehát nem kell attól félnie, hogy nem lesz szabad hely. A tradicionális Kanári hangulat is megtalálható a kisebb városokban, így tehát minden adott egy tökéletes utazáshoz!

Kiknek ajánljuk?

 • akik szeretik a gyönyörű, fehér homokos strandokat
 • akik nem szeretik a nagy tömeget
 • akik leginkább pihenni/feltöltődni szeretnének
 • akik szeretnek sétálni a szabadban, a természetben

Akciós ajánlatok Fuerteventurára – kattintson ide

Tenerifei élmények – Németh Anita beszámolója

Szerző:

Tenerife-elmeny4

Idén a Párommal Tenerife szigetét választottuk úti célként. Sokat böngésztem a neten a repülőjegyekkel és a szállodával kapcsolatosan, hamar rátaláltam a Tickair Ügynökségre. Ők rugalmasan alkalmazkodtak az időpontok tekintetében, készséggel álltak rendelkezésünkre, segítettek abban, hogy az átszállás mely napokon vesz kevesebb ...

Bővebben »

Milyen a decemberi nyár Tenerifén?

Szerző:

p1010474

Gyakran hallhatjuk azokat a mondatokat, hogy "Tenerife az örök tavasz szigete", "Utazzunk télből a nyárba Tenerifére", vagy hogy "Tenerifén decemberben is nyár van". De vajon tényleg nyári időjárás van Tenerifén decemberben is? A statisztikák szerint Tenerifén decemberben 20 fok körül alakul az ...

Bővebben »