Bergamo útikalauz

Ezen az oldalon egy bevezetőt talál, valamint olvasson a bergamoi városkártyáról

A keveset emlegetett Bergamo városában minden megtalálható, amit egy olasz várostól elvárhat: gyönyörű tereket, macskaköves, szűk utcákat, középkori városnegyedet, lenyűgöző panorámát, finom ételeket és persze temperamentumos embereket. A város adottságainak köszönhetően együtt csodálhatja meg a modern Olaszországot a régivel. A Cittá Alta, a dombra épült régi város, a Cittá Bassa pedig az új, köré épült városrész. Nem is gondolná, hogy ebben a 120 ezer lakosú „kisvárosban” mennyi érdekes látnivalót lehet találni. Pedig lehet! Ezért készült az útikalauzunk. Szeretnénk Önt a legnagyobb mértékben informálni a város attrakcióiról és lehetőségeiről. Ha felkeltettük a kíváncsiságát, kérjen árajánlatot a Tickair Ügynökségtől!

A következőkről lesz szó: A Bergamo látnivalókra kattintva Magyarország egyik legrészletesebb beszámolóját találja a város nevezetességeiről és egyéb adatairól. A Milano Bergamo repülőtérről és a bejutásról is olvashat, valamint a városi tömegközlekedésre szóló jegyről is olvashat. Az átszálló utasainkra is gondoltunk, illetve azokra a kalandvágyó utazókra, akik (az olcsó repülőjegyek következtében) csak egy napra repülnek ide. Az egy napos útikalauzunkban olvashat egy részletes leírást, amelyben leírjuk Önnek, hogy tud a legtöbb mindent megnézni egy nap alatt. A jobb oldalon található hivatkozásokra (vagy az itt leírt linkekre, vagy a lent található képekre) kattintva elérheti ezeket az oldalakat.

 

Bergamo kártya

Bergamo Card

A városkártya ingyenes közlekedést biztosít a repülőtéri busszal a városba, valamint a városban is korlátlanul közlekedhet a kijelölt órákon belül. Ezenkívül a múzeumokba is ingyenesen léphet be. Bár nem ingyenes, de további kedvezmények járnak az időszakos kiállításokra, valamint különböző éttermekben és boltokban is kaphat engedményeket. A Bergamo városkártya hivatalos weboldalán megtalálható az összes kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatás. Olvassa el és tudja meg első kézből.
Jegyár:
– 24 órás: 10 EUR
– 48 órás: 15 EUR

Egy városkártya egy felnőttnek és egy 11 év alatti gyereknek érvényes.

Nevezetességek

Részletes leírás: Bergamo látnivalók.

Piazza
Piazza Vecchia az óváros közepe és megannyi bergamoi nevezetesség helyszíne
A város legszebb pontja a 13. században épült San Vigilioi vár, ami a város legmagasabb dombján helyezkedik el
A Funicolare egy tipikus tradicionális bergamoi közlekedési eszköz