Mallorca útikalauz

Mallorca útikalauz

Spanyolország híres a káprázatos nagyvárosairól, mint amilyen Barcelona vagy Madrid. De a gyönyörű szigeteiről is ismert, úgy mint a Kanári-szigetek, vagy a Baleár-szigetek, amely a Földközi-tenger nyugati medencéjében található.

A szigetcsoport 4 nagyobb tagja:
Mallorca
• Menorca
Ibiza
• Formentera

Kellemes klímájának és egyéb adottságainak köszönhetően Európa legjobb és legszebb szigetei közé soroljuk a fent említett négy szigetet. Ezek közül kiemelkedik Mallorca!

Mallorca területe 3640 km2, mellyel Spanyolország legnagyobb szigete. Az 1960-as évektől folyamatos növekvő tendenciát mutat Mallorca látogatottsága. Mindenki megérti és beszéli a spanyol nyelvet, de az anyanyelv a katalán, melynek a szigeten egy mallorcai nyelvjárását beszélik. Északnyugati része hegyes, legmagasabb közülük a Puig Mayor, amely nem kevesebb, mint 1450 méter. Ehhez hasonlóan, a délkeleti szigetrész is hegyekben gazdag. Ugyanakkor a két rész között egy termékeny síkság húzódik, melyen olíva, mandula, füge, citrom és narancs terem. A sziget öblei alkalmasak, mind fürdésre, mind pedig a vízi sportok számára. Mallorca legtöbb területe fokozottan védett, így a sziget csodáinak még ma is tanúi lehetünk. Nem mellesleg itt az egyik legtisztább a víz Európában. A töménytelen mennyiségű napozáson, fürdésen, és az éjszaka kínálta szórakozási lehetőségeken kívül még roppant sok látnivalót és tevékenységet tár elénk a sziget: túrázás szemet gyönyörködtető helyekre, kerékpározás, golf, mélytengeri búvárkodás, sziklamászás és a merülések maradandó élményt biztosítanak!