Párizs nevezetességei, útikalauz


Párizs városára megannyi jelző ráillik: a fények városa, a kultúra és a divat fővárosa, a szerelmesek városa. Igen, Párizs Franciaország és egyben Európa legkedveltebb úti célja. A Szajna két partján elterülő metropolis híres kitűnő múzeumairól, elegáns sugárútjairól és remek konyhájáról. A város eleven és lüktető ereje annyira bámulatos, hogy vigyázzon: aki egyszer beleszeretett Párizs városába, mindig visszavágyik utána. Párizs nevezetességeinek száma oly sok, hogy az ide érkező turista hirtelen nem is tudja, merre induljon. Ezért szeretnénk Önnek segítséget nyújtani a Párizs útikalauzunkkal!

A következőkről talál részletes leírást, ha tovább kattint:

Párizsi Tickair tippek, tanácsok: Utazása előtt szeretnénk teljes körűen tájékoztatni Önt olyan területekről mint a biztonság, szállás tippek, vásárlási tippek, ételek, különböző kedvezmények, időjárás. Apróságok ezek, de mind-mind hozzásegítheti Önt a tökéletes utazáshoz, valamint a költségek csökkentéséhez!

Párizs látnivalók: a legfontosabb párizsi nevezetességekről írunk itt, amelyeket nem szabad kihagyni! Ellenben azt is hozzá kell tennünk, hogy ha minden megemlített látványosságot meg szeretne látogatni a leírt Párizs nevezetességei közül, körülbelül egy hétre van szüksége. Segítségként leírjuk Önnek, hogy egy-egy attrakcióra számításaink szerint mennyi időt érdemes szánni.

Látnivalók a környéken: Párizs Disneyland, Versailles: Párizs nevezetességei közé soroljuk a város mellett található látnivalókat. Disneyland fantasztikus élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a pompás Versailles pedig káprázatos! Megéri elmenni! De fontos megemlítenünk néhány apróságot az utazással a sorban állással és a Versailles-i termek és paloták körbejárásával kapcsolatban. Kattintson az oldalra és nagyon hasznos információkat fog találni!

Párizs tömegközlekedés: Ezen az oldalon minden fontos információt megtalál, a városon belüli közlekedéssel kapcsolatban. Párizs metró hálózata, busz hálózata és RER hálózata, illetve a zónák felosztása, amelyek külön figyelmet és felkészülést érdemelnek az utazás előtt.

Párizs repülőtér: Azaz bejutás a városba Párizs repülőtereiről. Bizonyos repülőterekről drágább a bejutás, így a repülőjegyek áránál ezt is mérlegelni kell. Leírjuk, hogyan tud bejutni a belvárosba egyszerűen és a legolcsóbban!

Párizs kártya: Párizs útikalauzunk ezen oldalán információkat és hasznos ötleteket talál a Párizs kártyáról. Különböző kártya típusok léteznek, amelyek a tömegközlekedésre, illetve múzeumi belépőkre és egyéb párizsi nevezetességekre biztosítanak kedvezményt.

Párizs látnivalók térkép: Ezen az oldalon egy olyan térképet talál, amelyen azok a párizsi nevezetességek találhatóak, amelyeket megemlítettük a különböző oldalainkon. A bal oldalon található hivatkozásokra kattintva elérheti ezeket az oldalakat.

Párizs, szeretlek!: Párizsi útibeszámoló. 2013 nyarán hét fiatal nekivágott Párizsnak. Egy kellemes hetet töltöttek el. Az első két napról ezen az oldalon olvashat.

Párizs nevezetességei

(Párizs nevezetességeinek a részletes leírásáért kattintson a fent található hivatkozásokra)

Eiffel torony - a legfontosabb látnivaló Párizsban
Az Eiffel torony a legfontosabb látnivaló Párizs nevezetességei között
Párizs környéki látnivalók közé tartozik a Versailles-i kastély, amely rendkívül szép
Párizs nevezetességei közé tartozik a külvárosban található Versailles-i kastély, XIV. Lajos pompás épülete
A Notre Dame Párizs nevezetességei között igen előkelő helyen szerepel
A Notre Dame egy olyan épület Párizs nevezetességei között, amelyet mindenki ismer