Peking nevezetességei, útikalauz

Peking nevezetességei, útikalauza, információk

Útikalauzunkban hasznos információkat talál a világ egyik legnagyobb metropoliszáról, Pekingről és Peking nevezetességeiről. Bár pontos adatot nem tudunk mondani, körülbelül húsz millióan laknak a Kínai Népköztársaság fővárosában. A Peking szó kínai megfelelője Beijing, amelynek jelentése: észak fővárosa. Yongle, Ming császár helyezte ide a székhelyét a 15. században és azóta Peking Kína fővárosa. Sajnos Peking időjárása, azaz a szennyezett levegője miatt szerepel a napi hírekben, azonban ettől sokkal fontosabb dolgok is megtalálhatóak itt. A pekingi látnivalók, nevezetességek ugyanis lenyűgözőek, néhol meghökkentőek. Az eddig csak képeken, vagy filmekben látott kínai kultúrát élőben megcsodálni garantáltan hatalmas élmény lesz minden ide látogató számára. A Mao iránti tisztelet, az ősi kínai császárok épületei, vagy éppen a világ legnagyobb tere mind – mind mutatja, hogy Peking nevezetességei mennyire színesek és nagyszerűek. És ha már Peking nevezetességei, akkor mindenképpen meg kell említenünk a Kínai Nagy Falat, amelynek egyes részei nem messze fekszenek a várostól. Pekingi útikalauzunkban megtudhatja, milyenek a Peking városában élő kínai emberek, hogyan alkudjon a pekingi piacokon és, hogy milyen területeken fontos a fokozott körültekintés, de természetesen a pekingi kacsa rejtelmeibe is bevezetjük.
A Tickair Ügynökség reméli, hogy hasznos információkat talál az utazása előtt, miközben elolvassa az útikalauzunkban található tudnivalókat! Kattintson a linkekre, ha kíváncsi Peking nevezetességeire, a kínai vízum ügyintézésre, vagy épp a tömegközlekedésre.

Megjegyzés: Előfordulhat, hogy váratlanul le szólítják kínai hölgyek vagy éppen férfiak. Ne lepődjön meg, ha az első kérdésük az lesz, hogy honnan jött, végül pedig el akarják majd hívni Ön kávézni, vagy teázni. Azt tanácsoljuk, hogy NE MENJEN EL SEMMI ESETRE SEM! Sajnos a pénzét akarják kiszedni Öntől, különböző módszerekkel. Higgye el, bármennyire is kedves Önnel valaki Pekingben, nagy valószínűséggel a pénzére vadászik.